Izjava o odgovornosti - molimo pročitati Rujan 23, 2023, 05:07:42
baza znanja baza kemikalija baza sinteza razno

     

Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
*

UvodRegistracijaPrijavaProfilSlanjePrivatne porukePretraga

Kada je završenaregistracija moći ćete se, po prvi put, prijaviti na forum. Poslije toga, moći ćete izabrati da li želite biti stalno prijavljeni ili da se prijavljujete svaki put kada pristupite forumu.

  1. Prijavljivanje
    1. Prozor za prijavljivanje
    2. Brzo prijavljivanje
  2. Odjavljivanje
  3. Podsjetnik lozinke

Prijavljivanje

Bilo da ste novoregistrirani ili ste se samo odjavili prilikom prethodne posjete, možete birati između prozora za registraciju i polja za brzo prijavljivanje.

Prozor za prijavljivanje

Na ovaj prozor (pristupa mu se kroz Prijavljivanje u glavnom meniju) naići ćete ne samo poslije registracije, već i kada pristupite forumima i podforumima rezerviranim samo za članove. Zbog toga ćemo ga opisati detaljnije:

Prijavljivanje
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava vrijedi ovoliko minuta:
Prijavi me za stalno:
Zaboravili ste lozinku?


Polja Korisničko ime i Lozinka sama kažu što treba upisati. Prijava vrijedi ovoliko minuta predstavlja broj minuta tijekom kojih želite biti prijavljeni, odnosno, rok trajanja kolačića u kojem je to zabilježeno. Po isteku ovog roka morati ćete se ponovno prijaviti. Nije preporučljivo upisati dug rok ako dijelite svoje računalo sa drugim korisnicima, koji bi zbog toga mogli pristupiti vašem računu na forumu. Ako sami koristite računalo vjerojatno ćete odabrati Prijavi me za stalno kako ne biste morali svaki put prolaziti kroz ovu proceduru.

Brzo prijavljivanje

Iako se mjesto gdje se nalazi polje za brzo prijavljivanje razlikuje od foruma do foruma, trebalo bi biti prisutno na svim njihovim stranama. U predefiniranoj temi SMF-a nalazi se u sekciji koja se može sakriti, pri vrhu stranice, ali može biti i pri dnu, ako je tema bazirana na starom YaBB SE forumu. Ako ne vidite ovo polje, možda je sekcija sakrivena (kliknite na ikonicu "+" da je otkrijete) ili brzo prijavljivanje uopće nije dozvoljeno (u tom slučaju možete se prijaviti preko prozora za prijavljivanje u glavnom meniju) ili ste već prijavljeni (u glavnom meniju biti će link Odjavi se umjesto Prijavljivanje!).


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom sessiona

Kada koristite polje za brzo prijavljivanje upišite svoje korisničko ime, lozinku, izaberite duljinu sessiona iz padajućeg menija i kliknite na Prijavljivanje (Login). Molimo, imajte na umu da Zauvijek, kao i Prijavi me za stalno, jednostavno znači da će vas vaše računalo zapamtiti kao prijavljenog sve do kad se ne odjavite, a ne da morate biti stalno na vezi!

Odjavljivanje

Kada završite sa pregledavanjem foruma, možda ćete poželjeti da se odjavite. Ako vaše računalo koriste i drugi, može biti nezgodno ostaviti ga prijavljenim. Da se odjavite izaberite opciju Odjavi se u glavnom meniju i forum bi vas trebao odjaviti, prebaciti u goste, ukloniti vaše korisničko ime iz liste prisutnih korisnika, i spriječiti druge da ga koriste.

Podsjetnik lozinke

Ako se pokušavate prijaviti, ali ste zaboravili ili izgubili lozinku, možete je dobiti ili zamijeniti drugom pomoću alata "zaboravljena lozinka" kojem pristupate linkom Zaboravili ste lozinku? u prijavljivanje -prozoru.

Podsjetnik lozinke
Ne možete vratiti svoju lozinku, ali možete postaviti novu posjećivanjem linka koji vam je poslan email-om. Imate i opciju odabira nove lozinke odgovaranjem na svoje tajno pitanje.
Korisničko ime/Email:

Možete upisati, ili svoje korisničko ime, ili email adresu (potvrdite odgovaraćuju opciju) i kliknite na gumb Pošalji da bi sebi poslali email sa linkom za resetiranje vaše lozinke. Slanje email-a možete izbjeći ako ste u svom profilu odredili tajno pitanje i odgovor (potvrdite Postavi mi moje pitanje), ali vodite računa o tome da svatko može pokušati odgovoriti na to pitanje i prijaviti se pod vašim imenom ako uspije pogoditi odgovor koji ste upisali. Zato izaberite neko pitanje na koje odgovor samo vi znate i nije ga lako pogoditi! (Na primjer, pitanje: Koja je prva boja duge? - bio bi loš izbor!)

UvodRegistracijaPrijavaProfilSlanjePrivatne porukePretraga