Izjava o odgovornosti - molimo pročitati Ožujak 05, 2024, 04:14:09
baza znanja baza kemikalija baza sinteza razno

     

Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
*

UvodRegistracijaPrijavaProfilSlanjePrivatne porukePretraga

SMF služi za druženje i komuniciranje. Više je načina komuniciranja, slanje poruka u temama, slanje privatnih poruka, putem email-a, ICQ-a, AIM-a i YIM-a. Ali SMF-ov vlastiti sistem privatnih poruka, dostupan registriranim članovima foruma, je često najprikladnija od ovih opcija.

 1. Slanje privatnih poruka
  1. Opis
  2. Čitanje svojih poruka
 2. Sučelje privatnih poruka
  1. Pokretanje ili odgovaranje na poruku

Slanje privatnih poruka

Opis

Iako je email dobar način neposredne komunikacije s članovima foruma, postoji nekoliko nedostataka u uspješnosti foruma: potebno je otvoriti aplikaciju za pisanje i slanje email poruka, primatelj za provjeru email-a također mora učiniti isto, poslane poruke miješaju se s ostalima koje ima primatelj, i ponekad su potrebne minute ili sati da poruka stigne do primatelja.

Kao zamjenu za email, SMF nudi brži, privatniji način. Slanje privatnih poruka omogućava trenutno slanje poruka u primateljev prijemni sandučić. Ta pošta se šalje i prima samo kroz SMF, tako da ni pošiljatelj ni primatelj ne moraju koristiti drugi program ili izlaziti iz SMF-a. Slanje privatnih poruka također omogućava veću privatnost pošiljatelju i primatelju, jer se ne otkriva prava email adresa. Privatne poruke prikazuju i ukazuju samo na forumska imena obje strane.

Ako primatelj nije na mreži, privatne poruke ga čekaju u njegovom prijemnom sandučiću sve dok se ne prijavi na forum, pročita ih i/ili obriše. SMF privatne poruke čine samoodrživ sistem pošte visokog nivoa privatnosti.

Čitanje svojih poruka

Za čitanje privatnih poruka potrebno je biti prijavljen, i pratiti vezu koja kaže 'Pozdrav, [username], imaš x poruka, x su nove'.

Sučelje privatnih poruka

Sučelje privatnih poruka radi slično kao i popis poruka. Ovdje je prikazano sučelje prijemnog sandučića, odlazno radi na isti način:

+  Ime foruma
|- +  Privatne poruke
| |- +  Prijemni sandučić
Privatne poruke
Nova poruka

Prijemni sandučić
Odlazni sandučić

  Datum  Naslov Od
Datum i vrijeme poruke Naslov poruke Drugi član
Stranice: [1]
  • Neki forumi prikazuju navigacijsko stablo na vrhu, u štedljivom vodoravnom obliku.
 • Glavni gumb Brisanje briše sve poruke iz prijemnog sandučića (ili odlaznog, ukoliko je otvoreno). Imajte na umu da polje za potvrdu i donji gumb Brisati također omogućavaju brisanje odabranih poruka, sa mogućnošću izbora polja za potvrdu svih poruka.
 • Gumb Odlazni sandučić prebacuje na odlazni sandučić, na mjestu gdje se obično pojavljuje gumb Prijemni sandučić.
 • Gumb Nova poruka omogućava pisanje nove poruke, i slično je pokretanju nove teme ali dodaje polja 'Kome:' i ':Bcc' (slijepa kopija) i opciju čuvanja u odlaznom sandučiću.
 • Opcija Ponovno učitati provjerava nove poruke osvježavanjem trenutne stranice.
 • Veze Datum, Naslov, i Od omogućavaju redanje stupaca po ovim pokazateljima (Datum također ima izbor padajućeg i rastućeg poretka kako je prikazano strelicom).
 • Glavni naslov teme je veza na početak poruke, koja se nalazi niže na istoj stranici.
 • Brojevi stranica su veze na daljnje stranice s pristiglim porukama.

Pokretanje ili odgovaranje na poruku

Više je različitih načina za pisanje nove privatne poruke, ali svaki zahtijeva da korisnik bude prijavljen:

 • Moguće je pratiti vezu koja kaže 'Pozdrav, [username], imaš x poruka, x su nove', i kliknuti na gumb Nova poruka u prijemnom sandučiću.
 • Moguće je kliknuti na ime drugog člana, pratiti vezu Pošalji ovom članu privatnu poruku ekrana sa sažetkom njegovog/njenog profilaProzor za pregled.
 • Moguće je pisanje nove poruke direktnim klikom na ikonicu IM on/offline iz podataka o korisniku, u svakom od njegovih/njenih poruka.
 • Moguće je pisanje nove poruke direktnim klikom na ikonicu PM on/offline u opciji Trenutni status sa ekrana sa sažetkom njegovog/njenogprofila(Ova ikonica se također nalazi u podacima o korisniku opisanim iznad.)
 • Odgovor na privatnu poruku je vrlo sličan odgovaranju na post..
UvodRegistracijaPrijavaProfilSlanjePrivatne porukePretraga