Amasci.net

Ostalo => Kutak za novopridošle => Autor teme: masanca na Veljača 26, 2011, 11:09:57Naslov: Gud ivning!
Autor: masanca na Veljača 26, 2011, 11:09:57
Pozdrav poštovani (budući) prijatelji!  ;D

Znači, na forum sam pozvan od strane prijatelja Doc-a, dosta mi se sviđa vaš community. Inače dolazim iz Bosanske Krupe, BiH.
Da bih bio iskren, reći ću vam da sam prvi put u dodir s hemijom došao preko pirotehnike. Nemojte me sad krivo shvatiti, istina je, još uvijek volim ponekad dići šta u zrak, ali naravno sve ima svoju granicu i limit - pa sam zato povukao debelu liniju između hemije i pirotehnike!  ;D

Preferiram neorgansku hemiju, ponajviše bakarne spojeve. Fasciniraju me!  Nijanse zelene, plave, tirkizne, azurne boje i njihovi kristali, ali naravno i zbog njihove dostupnosti i jednostavnosti. U posljednje vrijeme nisam baš posve aktivan što se tiče hemije (pošto trenutno budem na internatu, tako da sam manje kući), ali uvijek uživam kada pogledam kakvu lijepu reakciju, sintezu ili zanimljiv eksperiment, a naravno i ako to i sam uradim.

Kod kuće posjedujem nekakav manji amaterski improvizovani laboratorij, sve u stilu DIY! (Balkanska marljivost!)  :spin: Za sad sam zadovoljan, iako u planu imam par "apgrejdova" što se tiče opreme, ali sve u svoje vrijeme...

Uglavnom to bi bilo to! Nadam se da ćemo se zabaviti, združiti i sprijateljiti!  :wink1:
Hemijajmo!  :spin: Naslov: Odg: Gud ivning!
Autor: Doc na Veljača 26, 2011, 11:26:38
Dobrodošao!!! :thumbup: U svakom slučaju ćemo se kroz ovu fenomenalnu znanost dosta sprijateljiti i kroz jednu vrstu obuke ćemo steći mnoga iskustva i znanja.
Drago nam je da nam pristižu novi članovi.  A ostalo će vrijeme pokazati :smilegrin:


Naslov: Odg: Gud ivning!
Autor: Omikron na Veljača 27, 2011, 12:35:44
Dobrodošao ;D :thumbup:Naslov: Odg: Gud ivning!
Autor: Arbor na Veljača 27, 2011, 03:38:31
Dobrodošao, lijepo je vidjeti nove članove koje zanima kemija.   ;D Sviđa mi se ovaj način pozivanja novih članova, stvara više povjerenje prema članovima.  :thumbup: