Amasci.net

Znanost => Razno => Autor teme: Omikron na Travanj 19, 2012, 12:05:24Naslov: Kemijski fakulteti u Hrvatskoj
Autor: Omikron na Travanj 19, 2012, 12:05:24

S obzirom da na forumu postoji određen broj studenata i još važnije - određen broji ljudi koji bi to tek mogli postati, mislim da bi bilo u redu da jednu temu posvetimo i fakultetima koji stoje na raspolaganju u Hrvatskoj. Iako imamo članove i iz drugih zemalja u regiji, nažalost nisam pretjerano upućen u stanje u tim zemljama, tako da ako netko drugi sadržaj i u vezi toga, možemo naslov teme proširiti na širu regiju. ;D Fakulteti nisu poredani ni po kakvom posebnom redoslijedu, osim što prva dva spadaju više u prirodoslovno područje, a druga dva u tehničko:


    (http://kemija.unios.hr/slike/logo.png)

Odjel za kemiju, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, prvenstveno specijaliziran za prirodoslovno područje, nudi jedan smjer: kemiju. Stranica fakulteta (http://kemija.unios.hr/).


    (http://www.pmf.unizg.hr/images/site_0/pmf_logo_word(1).jpg)

Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, prvenstveno specijaliziran za prirodoslovno područje, nudi dva smjera: istraživački i nastavnički. Stranica fakulteta (http://www.pmf.unizg.hr/chem).


    (http://korozija.fkit.hr/pictures/fkit.png)

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu, prvenstveno specijaliziran za tehničko područje, nudi četiri smjera: ekoinženjerstvo, kemijsko inženjerstvo, primijenjena kemija i kemija i inženjerstvo materijala. Stranica fakulteta (http://www.fkit.unizg.hr/).


    (http://jadran.izor.hr/images/studlogom.gif)

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, nudi tri smjera: kemijsku tehnologiju, kemiju i farmaciju. Stranica fakulteta (http://Stranica fakulteta).