Amasci.net

Znanost => Razno => Autor teme: Antares na Veljača 14, 2013, 04:34:39Naslov: Sugestije za prvi eksperiment
Autor: Antares na Veljača 14, 2013, 04:34:39
Pozdrav Svima :)

Pošto nisam bio siguran gdje smjestiti upit odlučio sam ga svrstati pod razno  :eureka:

Kako sve više ''uranjam'' u svijet kemije sve me više vuče želja za svojim prvim eksperimentom, pa sam u skladu s tim odlučio pitati nekog s iskustvom.

Sugestiju za prvi Kemijski eksperiment?

Ne želim ništa na svoju ruku a svi ovdje  imate više znanja o eksperimentima od mene pa sam se odlučio obratiti vama.  :wink1:

Samo želim istaknuti da ne posjedujem nikakvu vrstu kemijskog pribora pa što jednostavniji to bolje :)

Neočekujem nikakve eksplozije niti cjepanje atoma u prvom eksperimentu tako da bilo kakve sugestije su dobrodošle   :smilegrin:

Hvala unaprijedNaslov: Odg: Sugestije za prvi eksperiment
Autor: Omikron na Veljača 16, 2013, 12:31:55

Pozdrav,

što se tiče eksperimenata, ovisi koje područje kemije te najviše zanima? Evo npr. uzgajanje kristala (http://amasci.net/index.php?topic=96.0) je prilično zanimljivo, relativno bezopasno, a nije ni potreban neki poseban pribor. Jedino što je potrebno, je naravno tvar čije kristale želiš uzgojiti, s tim da se može raditi i s šećerom, ili kuhinjskom soli, tako da ne moraš ni lipe potrošiti. Pirotehničke smjese (http://amasci.net/index.php?topic=334.0) su također većini zanimljive, a uz male količine i zdrav razum, nije pretjerano opasno.

Pogledaj malo linkove koje sam stavio i ostale teme po forumu, pa slobodno pitaj što god te bude zanimalo u vezi eksperimenta kojeg odlučiš raditi. ;D