Izjava o odgovornosti - molimo pročitati Travanj 23, 2024, 09:36:41
baza znanja baza kemikalija baza sinteza razno

     

Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
*

Laboratorijsko staklo
 Str: 1 [2]
  Ispis  

  Laboratorijsko staklo
Autor Poruka
Arbor
Ludi znanstvenik
*****
Postova: 692


« Odgovor #20 na: Studeni 26, 2011, 04:26:37 »

Pročitajte pravila, zabranjeno je spominjanje i reklamiranje poduzeća!   wink1
Evidentirano

Real chemist always start from this!!
ALAN
Učenik
*
Postova: 2


Email
« Odgovor #21 na: Siječanj 09, 2012, 08:42:36 »

Molim vas da mi netko odgovori gdje u Zagrebu mogu kupiti labaratorijsko staklo,hospitalija ne drzi ovo sta ja trebam...moze na PM
Evidentirano
Alojzij3
Ludi znanstvenik
*****
Postova: 741« Odgovor #22 na: Veljača 14, 2012, 04:22:06 »

Ja kad sam jednom otišao vaditi krv u ambulantu upitao onu medicinsku sestru i ona mi dala veliku menzuru od 500ml, nekoliko epruveta velikih i malih, četkicu za njihovo čišćenje (polovna naravno) par filter papirića, stakalca tanka, kapaljku te okrugle posude (pjatići kao). Zapamti, TKO PITA - NE SKITA!

Mogao sam uzeti i štipaljku za epruvete, ali išao sam se praviti sramežljiv pa sam rekao da mi nije potrebna, mada imam jednu svoju improviziranu od štipaljke za odjeću kroz koju može proći epruveta i ja sam samo jedan kraj (krak) produljio tako što sam na nju zalijepio jedan komad metalne šipkice, mada sam mogao i drveta kojeg kvalitetnog.

Također lijep izvor laboratorijske opreme ti je sama bolnica (ne samo radiologija i laboratorij). Ako poznaješ koga tko radi u njoj, lako ti može nabaviti bilo što. Velik dio se nekon jednokratne upotrebe „baca“, točnije ne pere se, već se nosi na uništavanje gdje se reciklira u nove (npr. epruvete). Ja sam pak nabavio kristalizirku, jako korisna stvar primjerice za proizvodnju kalijeva karbonata, eksikator (nju upotrebljavaju za čuvanje uzoraka, reagensa ili taloga od vlage iz zraka). Kao sredstvo za sušenje obično se koristi bezvodni kalcijev klorid (CaCl2), mada nema ništa jače ljeti od majke prirode; Sunca.

Volio bi nabaviti epruvetu za odsisavanje, Kippov aparat, tikvice za destilaciju, tikvice sa ventilom, aparatura za pripravu klora, koljenaste staklene cijevi i 1 ravnu (dugu oko 10 cm) te dvogrlu tikvicu. Još živim u priželjkivanju, mašti i snovima. Grin

Imam još i 2 staklena štapića, 2 pipete, lijevak stakleni (2 mala i 2 velika), pH indikatori (univerzalni lakmus papiri), Erlenmeyerove tikice (3 male i 1 veliku), razne čaše i čašice, filter papire razne (ponajviše kupujem one za kavu, jer su mi se pokazali dobri), te avan s tučkom (keramička ili porculanska posuda s tučkom za usitnjavanje).
Evidentirano

 Str: 1 [2]
  Ispis  
 

Skoči na: