Znaci u rastvor zlata se stavi kalij metabisulfit i zlato se filtriranjem moze odvojiti, ako sam dobro skuzio
To get the golden color you have to dissolve almost pure gold. Copper and other base metals from the processors will add color to your solution.
CPUs in aqua regia is what we call a dirty solution. It is a way to recover gold, to concentrate it before refining. To get good purity you should rerefine the gold powder you get from the first drop. It will contain lead, copper, nickel, etc. that was trapped by drag down. This time you should have that golden colored liquid before the drop.
U mojem slucaju, aqua regia je postala tamno zelene boje, sto znaci da je i dosta drugih metala zavrsilo u otopini, ali izgleda da se moze i iz takve oneciscene otopine dobiti zlato, ali zajedno sa vrlo malim kolicinama nekih drugih metala i/ili soli. Takvo zlato moze se nakon toga daljnje procistiti.
Inace vidio sam da ekipa koja raspolaze sa masom tih procesora i chipova, prvo odvaja vrste komponenata, te svaku posebno tretiraju - procesore u jednoj kanti, kontakte ("fingers" kazu oni) u drugoj, itd. Nakon sto su prvo tretirali svaku vrstu komponenata sa odredjenom otopinom (razrijedjena HNO
3 npr.), onda tek dolazi na red aqua regia.