Ja sam pak nabavio upravo tu lampu koju Omikron spominje od proizvođača Philips. Rekli su mi ljudi da su OSRAM-ove svjetiljke među boljima i dugotrajnijima od ostalih što se prikazuju na tržištu, samo neki drugi model. Moj model je: Siccatherm red SICCA HG 150W.
U poljoprivrednim dućanima su mi rekli da takvo što nikad nisu prodavali ni vidjeli, samo jedan čovjek od 4 moguća dućana me je poslao u jedan malo veći elektronički velecentar, gdje se prodaje sve za elektroniku (kabeli, utičnice i takve slične stvari) i dao mi je ovu dole lampu na slikama, gdje na kartonskoj kutiji su nacrtani mali pilići. Veliki peradarnici koriste ovakve sijalice, jer isijavaju temperaturu, a pilići se skupljaju pod svjetlom jer im je toplo i isplativije je grijati na ovaj način nego raznim uređajima.
Idealne su ovakve stvari u zimskim uvjetima gdje trebate sušiti neku tvar što se napravili. Na blizinu ovakva lampa isijava >200° C !
Vidjeh na par mjesta u gradu da kafići koji imaju vanjski dio (tzv. štekat) koji je zimi ograđen prozirnom folijom, a ljeti otvoren, da imaju ovakve lampe, ne pale svjetlo a grije im prostor, jednim udarcem dvije muhe.