Izjava o odgovornosti - molimo pročitati Listopad 15, 2024, 01:38:46
baza znanja baza kemikalija baza sinteza razno

Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
*

Pozdrav!
 Str: [1]
  Ispis  

Pozdrav!
Autor Poruka
ApneaChemist
Student
**

Email
« na: Travanj 06, 2011, 04:54:39 »

Evo da se malo predstavim.  Treci sam razred 1. gimnazije u Zagrebu i aktivno se bavim kemijom od 7.-8. razreda. 
Buduci da sam mislio kako sam ja jedini (ili jedan od malobrojnih) koji se time (bez prisile) bavi, uglavnom se koristim stranim forumima i stranicama (i youtube-om, naravno).
Imam na youtube-u channel na koji sam uploadao za sada samo 3 videa, i to uglavnom inspiriran NurdRage-om i slicnim predobrim channelima. O eksperimentalnoj, uglavnom anorganskoj kemiji, na nekoj srednjoskolskoj razini znam puno jer sam pogledao bezbroj poucnih videa i proctao bezbroj poucnih clanaka. Jedno vrijeme sam se bavio i, svima mrskim. ekplozivima. Naravno, pomisao odma ide u smijeru-super, jos jedan klinac koji zna raditi bombe. Naravno da to nije tako. Eksplozive sam proučavao jako dugo sve dok njihovu sintezu nisam potpuno razumio a tek sam onda išao u sintezu malih kolicina radi provjere teorije. Nakon što sam ubrzo shvatio da sve eksplozive mogu sintetizirati, ali ne i potpuno razumjeti njihovu kemiju, od njih sam odustao. To još uvijek ne znaci da ne znam izrazito puno eksplozivima kao takvim.
Naravno da se nisam bavio samo njima, ustvari njima sam se bavio najmanje. Vecina mog rada sastoji se, kao i pretpostavljam i vaseg, u stvaranju sto veceg broja novih, nedostupnih kemikalija, od onih jeftinih, lako dobavljivih. Od aparature na zalost imam osnovno: case, par tikvica, epruveta, jedan tarionik, menzura, napravljen(odlican) stativ, onu stipaljku koja ide na njega (eng.clamp, ne znam na hrv..), tronozac, plamenik i tako.  Polako nabavljam..   
To je hmmm...(ukratko) od mene.  Nadam se da cu nekome pomoci, i jos vise nauciti.
Moj zadnji vide mozete vidjeti ovdi:  http://www.youtube.com/watch?v=E_7I3oBPO4s

Jos puno toga imam snimljeno, ali nisam stavio jos....budem..kad tad..

Evidentirano
Bakar
Docent

« Odgovor #1 na: Travanj 06, 2011, 06:09:41 »

Dobrodošao na forum! Ima nas sve više  Grin Eto nisam ni ja nešto dugo ovdije ali mogu reči mnogo mi je pomoglo.

Pogledao sam tvoje videje, vrlo lijepo  bigsmile E i vidim da si pri pripravi manganova sulfata koristio magnetnu mješalicu, je to homemade ili kupljena?
Evidentirano

Vrlo interesantno! smilegrin
Arbor
Ludi znanstvenik

« Odgovor #2 na: Travanj 06, 2011, 07:00:07 »

Dobrodošao!
Nema boljeg osjećaja od upoznavanja novog člana na forumu!   thumbup
Evidentirano

Real chemist always start from this!!
Omikron
Administrator
Ludi znanstvenik

« Odgovor #3 na: Travanj 06, 2011, 07:22:43 »

Pozdrav i dobrodošao. Grin

Lijepo vidjeti da nas se polako skuplja sve više. I usput, zanimljivi video uradci. thumbup

Evidentirano

Scientia potentia est.
ApneaChemist
Student
**

Email
« Odgovor #4 na: Travanj 06, 2011, 08:30:30 »

Hvala na pohvalama za video :)
Magnetna mješalica je homemade :)  Ta koja je korištena na videu je bila izrazito glasna, pa sam je nedavno preradio i sada je skroz tiha, i moze mijenjati brzinu.
To je izrazito korisna stvar a mogu negdje i napisati kako je napraviti, dosta je jednostavno.. 
Ne moze grijati doduse..
Evidentirano
Arbor
Ludi znanstvenik

« Odgovor #5 na: Travanj 06, 2011, 08:36:05 »

Ako želiš napisati postupak, imaš podforum ''Oprema''.  thumbup
Evidentirano

Real chemist always start from this!!
Doc
Ludi znanstvenik

« Odgovor #6 na: Travanj 06, 2011, 10:46:05 »

Dobrodosao thumbup  Evo drago mi je da nas sada ima malo vise. Ali opet nimalo ne sumnjam da ce se od oktobra broj povecati vjerovatno troduplo  tongue
Evidentirano

Electrochemistry never lies

Str: [1]
  Ispis  

Skoči na: