Izjava o odgovornosti - molimo pročitati Prosinac 08, 2024, 07:43:21
baza znanja baza kemikalija baza sinteza razno

Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
*

Elektrolitski most
 Str: [1]
  Ispis  

Elektrolitski most
Autor Poruka
Omikron
Administrator
Ludi znanstvenik

« na: Srpanj 15, 2010, 05:13:28 »

Trebat ce mi uskoro za jednu sintezu elektrolitski most.
S tim bas nemam pretjerano iskustva pa me zanima da li je netko drugi od clanova koristio?  Grin

Postoje dvije osnovne vrste pomocu kojih se mogu povezati anodni i katodni prostor: gel unutar staklene ili plasticne cijevcice, ili pak krajnje jednostavno - obican komad filter papira ili pamucne spage umocene u elektrolit.
Nisam siguran koje od toga cu prvo isprobat, ali posto je druga opcija daleko jednostavnija, vjerojatno ce prvo ona doci na red.  eureka

Evidentirano

Scientia potentia est.
Tyler
Asistent

« Odgovor #1 na: Srpanj 16, 2010, 04:50:13 »

Ne bi to trebalo prilično smanjiti vodljivost?
U svakom slučaju mi ovo sa gelom zvuči bolje, odnosno vodljivije nego varijanta s papirom puzzled
Evidentirano

Nije zlato sve što sja, nego i platina, i paladij, i rodij, i osmij.
Omikron
Administrator
Ludi znanstvenik

« Odgovor #2 na: Srpanj 17, 2010, 11:18:23 »

The experiment has failed. Probao sam sa trakom filter papira umocenog u elektrolit, ali vodljivost je vrlo slaba, tako da sam odustao za sad. S ovim staklenim elektrolitskim mostovima ispunjenim gelom bi moglo bolje funkcionirati, ali nazalost nemam ni materijale ni vremena pretjerano trenutno sniff
Evidentirano

Scientia potentia est.
Doc
Ludi znanstvenik

« Odgovor #3 na: Kolovoz 10, 2010, 10:59:41 »

U skoli kada smo radili elektrolizu, kao elektrolitski most smo koristili staklenu cjevcicu punjenu sa nekom soli, npr; u nasem slucaju je bio Pb(NO)3, i na krajevima cjevcice su se nalazili nabijeni komadici vune (celuloze).
Evidentirano

Electrochemistry never lies
vaporus
Učenik
*

Email
« Odgovor #4 na: Listopad 31, 2010, 10:59:15 »

mi smo radili u skoli elektrolitski most tako da smo napunili staklenu U cijev sa vrucom otopinom KCl i agara, pa se hladjenjem stvrdnula u neku vrstu gela, a provodnost je bila u redu, postoji vise vrsta mosta, ovisi kakav trebas, za koje metale, takav si most napravis
Evidentirano
Jericho
Učenik
*

« Odgovor #5 na: Prosinac 29, 2010, 12:10:28 »

probaj staklenu U cijev napunit otopinom soli i zelatine. Nije agar ali moglo bi upalit
Evidentirano

Str: [1]
  Ispis  

Skoči na: