Kalcijev hipoklorit (kalcijev klorid-hipoklorit, CaCl(OCl), Ca(OCl)
2) se koristi za strujni pročiščivač bazena, najčešće u „tabletama“ (granulirani) najčešće 70% ili 78%-tni, poznat kao „klor granulat“ (MMS - sada se naziva MMS1, jer je izvorni naziv zauzet nekim drugim oslovljavanjem). Može se kupiti u opremama za bazene i u velikim trgovačkim građevinskim lancima. Kupovanje u ljekarni je bespotrebno jer je cijena zasigurno uduplo razlike, mada tu dolazi od proizvođača Krka.
Isprika mi je da mi treba za dozirani sistem „Granudos 20“ u koji se on stavlja, a služi sa dezinfekciju bazena.
Otopina njega u vodi se naziva hipokloritna kiselina. Vojska ga koristi u svojim potrebama jer u močvarne vode kada se ubaci, voda se tada može piti.
Proizvodi se iz klora i gašenog vapna. Izrada vam netreba baš, jerbo je on bez ikakvog problema dostupan kao sredstvo za dezinfekciju bazena.
*Zanimljivosti:
O ovome sam naišao na ovoj stranici:
http://www.miraclemineral.org/ .
„Također jako dobro je sredstvo u tijelu protiv virusa i parazita. Efikasno liječi malariju, može da pomogne i kod ozdravljenja od raka, ali samo ako je rak izazvan parazitima. Dugotrajno uzimanje MMS2-a oštećuje arterije. Dosta je dobar i u zacjeljivanju rana i dezinfekciju istih. U većini slučajeva djeluje negativno na HIV, što je znak da je možda korak prema lijeku od njega. Samo u SAD-u u zadnjih 100 godina više od 100 ljudi je zatvoreno i knjige su im spaljivane, a neki su misteriozno ubijeni – te brojke su još i veće širom svijeta, koji su to tvrdili. Ako u to sumnjate, samo na Google-u upišite "FDA suppression". Samo u zadnjih nekoliko godina nekoliko mojih prijatelja je strpano u zatvor, a firme, kuće, automobili, bankovni računi i imovina su im oduzeti i nikad nisu vraćeni. I to u samo zadnjih nekoliko godina. Mislite da pretjerujem? Otvorite Internet i pogledajte pojam “Civil Asset Forfeiture Reform Act of 2000 HR1658” a onda pratite evidenciju o tome koliko je imovine konfiscirano na primjer u 2006. godini. Vrijednost konfiscirane i prodane imovine je viša od 6 milijardi dolara. Više od 3 milijarde dolara je stavljeno u vladinu blagajnu kao rezultat ovrhe samo u toj jednoj godini.