amateur chemistry
|
|
« Odgovor #60 na: Veljača 12, 2011, 12:21:17 » |
|
Je to je to
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Arbor
|
|
« Odgovor #61 na: Veljača 12, 2011, 12:23:46 » |
|
Ovo mi djeluje brutalno korisno. Radi se o spiralnim grijacima baziranim na kanthal zici. Moze postici temperature cak do nekih 1300°C. Nemam pojma koliko kosta tako nesto, ali da se ima dovoljno €, s ovim bi se svasta dalo izvesti. Ja mislim da se ta žica nalazi u grijačima vode za akvarije.
|
|
|
Evidentirano
|
Real chemist always start from this!!
|
|
|
|
Omikron
|
|
« Odgovor #62 na: Veljača 12, 2011, 12:32:07 » |
|
Mnogo lijepi setup.
|
|
|
Evidentirano
|
Scientia potentia est.
|
|
|
|
Doc
|
|
« Odgovor #63 na: Veljača 12, 2011, 12:53:09 » |
|
Ovo mi djeluje brutalno korisno. Radi se o spiralnim grijacima baziranim na kanthal zici. Moze postici temperature cak do nekih 1300°C. Nemam pojma koliko kosta tako nesto, ali da se ima dovoljno €, s ovim bi se svasta dalo izvesti. Ja mislim da se ta žica nalazi u grijačima vode za akvarije. Pa vidio sam takvu zicu kad mi je otac mijenjao grijace od stare termo peci. I bas su veliki bili...
|
|
|
Evidentirano
|
Electrochemistry never lies
|
|
|
|
amateur chemistry
|
|
« Odgovor #64 na: Veljača 19, 2011, 10:35:34 » |
|
Imam tikvicu NB neznam čemu služi vrlo tankog je stakla,a nacrtan je plamen na njoj.
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Arbor
|
|
« Odgovor #65 na: Veljača 19, 2011, 10:42:16 » |
|
Imam tikvicu NB neznam čemu služi vrlo tankog je stakla,a nacrtan je plamen na njoj. Klasična erlemayerova tikvica sa brušenim grlom.
|
|
|
Evidentirano
|
Real chemist always start from this!!
|
|
|
|
amateur chemistry
|
|
« Odgovor #66 na: Veljača 19, 2011, 10:49:52 » |
|
Ali vrlo je tanka i ima plamen nacrtan sta na drugima nema ,a bojim je se zagrijavat da nebi pukla.
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Doc
|
|
« Odgovor #67 na: Veljača 20, 2011, 01:54:13 » |
|
Imam i ja jednu. Staklo je stvarno tanko. Bojim se da ce puknuti kad malo kucnem o njeno dno koliko je tanka, pa se nikad nisam ni usudio staviti ju na vecu temperaturu...
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
amateur chemistry
|
|
« Odgovor #68 na: Ožujak 06, 2011, 08:55:43 » |
|
Evo neki video koji pokazuje kako pravilno spojiti destilacijsku aparaturu -> link.
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Omikron
|
|
« Odgovor #69 na: Ožujak 07, 2011, 10:06:14 » |
|
Evo neki video koji pokazuje kako pravilno spojiti destilacijsku aparaturu -> link. Zanimljiv i poučan video. Usput, evo još jedna zanimljiva stvar: Koristi se kao indikator, odnosno kao mjerilo protoka fluida. Postoje i verzije sa kuglicom, prema čijem se položaju može u grubo odrediti volumni protok fluida.
|
|
|
Evidentirano
|
Scientia potentia est.
|
|
|
|
Doc
|
|
« Odgovor #70 na: Ožujak 07, 2011, 06:54:19 » |
|
Aaaah, cega sve ima, a da i ne znamo za to...
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Bakar
|
|
« Odgovor #71 na: Ožujak 10, 2011, 02:41:04 » |
|
Zna li tko di bi se mogle kod nas nači one magnetne miješalice?
|
|
|
Evidentirano
|
Vrlo interesantno!
|
|
|
|
Doc
|
|
« Odgovor #72 na: Ožujak 10, 2011, 03:33:30 » |
|
Ima recimo metoda kako sebi sam na veoma jednostavan nacin napraviti homemade varijantu. Ne potrosis ni kune
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Omikron
|
|
« Odgovor #73 na: Ožujak 10, 2011, 05:49:57 » |
|
Zna li tko di bi se mogle kod nas nači one magnetne miješalice?
Koliko sam vidio, vani takva nova oprema košta od nekih 300€ pa na više. Kod naših preprodavača, cijena je vjerojatno još viša. Ne bi bilo loše pogledati na Ebay-u. Koliko vidim, ima ih rabljenih već od nekih $100. Ima recimo metoda kako sebi sam na veoma jednostavan nacin napraviti homemade varijantu. Ne potrosis ni kune Kad već spominješ, imaš neki link ili video?
|
|
|
Evidentirano
|
Scientia potentia est.
|
|
|
|
Doc
|
|
« Odgovor #74 na: Ožujak 10, 2011, 06:02:11 » |
|
Pa zapravo ima jedna stranica http://www.instructables.com/id/Magnetic-Stirrer/, s koje sam sebi sam to pravio. Nazalost dosao sam do pola, ustvari samo mi je ostalo nerjeseno kako napraviti tu bijelu resetku ili nesto iskombinirati da posluzi kao stalak iznad magneta i to onda treba dobro fiksirati tako da taj stalak bude cim blize magnetu. A za videe ne znam, vjerovatno ih ima na youtube-u.
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Bakar
|
|
« Odgovor #75 na: Ožujak 13, 2011, 05:08:08 » |
|
Vrlo interesantno, nisam znao da se tako jednostavno može napraviti Još bi htio pitat di se mogu nači staklene cijevi?
|
|
|
Evidentirano
|
Vrlo interesantno!
|
|
|
|
Omikron
|
|
« Odgovor #76 na: Ožujak 14, 2011, 12:43:13 » |
|
Najbolje da se raspitaš kod staklara, ako postoji koji u tvojoj blizini. U jednom navratu sam na taj način dobio pristojan set cjevčica različitih oblika i dimenzija.
Ako tražiš baš borosilikatno staklo, onda najbolje poslati upit nekom od poduzeća koja prodaju laboratorijsko staklo.
|
|
|
Evidentirano
|
Scientia potentia est.
|
|
|
|
ApneaChemist
|
|
« Odgovor #77 na: Svibanj 17, 2011, 08:11:19 » |
|
Ja se mučim sa ovim >:( Imam
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Bakar
|
|
« Odgovor #78 na: Svibanj 18, 2011, 12:39:36 » |
|
Se ta sisaljka može nač u nekim "običnim" prodavaonicama?
|
|
|
Evidentirano
|
Vrlo interesantno!
|
|
|
|
Tangent
|
|
« Odgovor #79 na: Svibanj 18, 2011, 12:40:28 » |
|
Čudesni stroj, takozvani rotacijski uparivač ili rotavapor ili rotavap. Najčešće služi za odvajanje hlapljivih otapala od uzoraka. Se ta sisaljka može nač u nekim "običnim" prodavaonicama?
Sumnjam, ne vidim za što bi se to inače koristilo osim u laboratorijima. Možda netko drugi ima više info.
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|