Omikron
|
|
« Odgovor #40 na: Veljača 10, 2011, 09:48:42 » |
|
Da samo šta je spojnica Y htio sam lulu a sad moram kupiti za tu spojnicu čep stakleni ili termoetar NB.
To ti može samo dobro doći. Inače, to sam mislio pitat, da li je potreban poseban termometar za to ili se može kupiti nekakav poseban čep u kojeg je moguće učvrstit termometar? Radio sam davno destilaciju (sa potpunom, a ne dijelom improviziranom opremom) sa termometrom uvedenim u tikvicu za destilaciju, ali se ne sjećam kako je bilo to riješeno.
|
|
|
Evidentirano
|
Scientia potentia est.
|
|
|
|
Arbor
|
|
« Odgovor #41 na: Veljača 10, 2011, 09:52:15 » |
|
Imaš sve od stakla , ali imaš i sa jednim gumenim djelom kroz koji samo provučeš termometar,a vidiš ja imam digitalni. @amateur chemistry- da mislim takvo pod a, to se naziva westovo hladilo.
|
|
|
Evidentirano
|
Real chemist always start from this!!
|
|
|
|
amateur chemistry
|
|
« Odgovor #42 na: Veljača 10, 2011, 09:54:41 » |
|
Pa inače kolko ja znam kad se radi sa opasnijim stvarima koristi se NB spojnica onda ti treba NB termometar.Ako nemaš nb termometar možeš i sa običnim probušiš pluteni čep i staviš obični termometar za kemiju naprimjer ovako al mislim da ti nebi izdržalo ako radiš sa jačim stvarima zato ti je bolje NB
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Arbor
|
|
« Odgovor #43 na: Veljača 10, 2011, 09:58:37 » |
|
Guma i pluto neće izdržati: SO3, NyOx, HBr, aceton, conc. octenu kiselinu i još neka organska otapala.
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
amateur chemistry
|
|
« Odgovor #44 na: Veljača 10, 2011, 10:07:43 » |
|
Evo još jedan vrlo korini pribor koji bi volio imati
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Arbor
|
|
« Odgovor #45 na: Veljača 10, 2011, 10:09:33 » |
|
Ja imam takvu tikvicu, ali sa 4 grla.
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Doc
|
|
« Odgovor #46 na: Veljača 10, 2011, 10:10:08 » |
|
Guma i pluto neće izdržati: SO3, NyOx, HBr, aceton, conc. octenu kiselinu i još neka organska otapala.
Istina, zato kad sebi budem uzmao izet cu u obzir da mi je onda isplativije uzeti sve odjednom u kompletu, jer naknadno se ne isplati. Jeste da ce biti skuplje ali eto barem cu tad moci reci da imam "aparaturu za destilaciju",
|
|
|
Evidentirano
|
Electrochemistry never lies
|
|
|
|
Doc
|
|
« Odgovor #47 na: Veljača 10, 2011, 10:11:18 » |
|
Ja imam takvu tikvicu, ali sa 4 grla. Svaka cast, vidim Arbore da si dobro opremit sa priborom, a uostalom da se kod tebe naci i ovog malo rjedjeg, hehhe
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
amateur chemistry
|
|
« Odgovor #48 na: Veljača 10, 2011, 10:12:55 » |
|
Arbor pravi si srečković tražim to več 3 godine nigdje nenađem Doc istina vrlo je skupo no kupis jednom i imaš zauvjek
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Doc
|
|
« Odgovor #49 na: Veljača 10, 2011, 10:16:43 » |
|
Doc istina vrlo je skupo no kupis jednom i imaš zauvjek Ne bih se bas slozio s time... Sta ako ti se razbije i onda nemas zauvijek , kao sto je omikronu ispala tikvica sa ravnim dnom i razbila se. Naravno, mala sala
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
amateur chemistry
|
|
« Odgovor #50 na: Veljača 10, 2011, 10:17:58 » |
|
To je jedini problem na žalost
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Arbor
|
|
« Odgovor #51 na: Veljača 10, 2011, 10:29:30 » |
|
Ja pribor skupljam jakooo dugo i vjeruj mi urodilo je plodom, samo sam razbio 2-3 tikvice i nešto epruveta.
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Omikron
|
|
« Odgovor #52 na: Veljača 10, 2011, 10:33:10 » |
|
Doc istina vrlo je skupo no kupis jednom i imaš zauvjek Ne bih se bas slozio s time... Sta ako ti se razbije i onda nemas zauvijek , kao sto je omikronu ispala tikvica sa ravnim dnom i razbila se. Naravno, mala sala Upravo sam nešto skomentirat na tu temu, ali vidim da si me pretekao.
|
|
|
Evidentirano
|
Scientia potentia est.
|
|
|
|
Doc
|
|
« Odgovor #53 na: Veljača 10, 2011, 10:35:39 » |
|
Hvala Bogu do sada sam razbio samo 2-3 epruvete, i nista vise, jer stvarno rukujem polako znajuci da sam do svega sto imam tesko dosao i kako stvari sad stoje da cu tesko imati drugu priliku za nabavku, BAR ZA SADA...
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
amateur chemistry
|
|
« Odgovor #54 na: Veljača 11, 2011, 12:20:40 » |
|
Ovo je isto dobro za pravljenje klorata i perklorata
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Arbor
|
|
« Odgovor #55 na: Veljača 11, 2011, 07:49:37 » |
|
Jao kada se sjetim da sam mogao imati jedan ispravljač. Na kojem sam mogao regulirati voltažu i amperažu...
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Doc
|
|
« Odgovor #56 na: Veljača 11, 2011, 07:53:08 » |
|
Uh, pa to je zakon stvar... I sta se desilo...
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Arbor
|
|
« Odgovor #57 na: Veljača 11, 2011, 07:58:56 » |
|
Prošla baka sa kolačima....
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Omikron
|
|
« Odgovor #58 na: Veljača 12, 2011, 10:39:47 » |
|
Ovo je isto dobro za pravljenje klorata i perklorata Super izgleda. Imaš više informacija o tome, kakve elektrode su korištene u ovom primjeru i slično? Iako, o tome vjerojatno bolje prozboriti u temi o kloratima i perkloratima.
|
|
|
Evidentirano
|
Scientia potentia est.
|
|
|
|
Arbor
|
|
« Odgovor #59 na: Veljača 12, 2011, 10:44:32 » |
|
Ja razmišljam gdje li sam vidio tu aparaturu. I sjetio sam se...
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|