Tyler
|
|
« na: Srpanj 02, 2010, 07:46:08 » |
|
Evo da otvorim jednu temu, pošto pretpostavljam da većina ovdje nema baš profesionalnu opremu :D Navedite nešto od laboratorijske opreme koju bi voljeli imati. Meni trenutno pada na pamet ovako nešto: Bilo bi lijepo ne morati vagati na kuhinjskoj vagi
|
|
|
Evidentirano
|
Nije zlato sve što sja, nego i platina, i paladij, i rodij, i osmij.
|
|
|
|
Arbor
|
|
« Odgovor #1 na: Srpanj 02, 2010, 07:55:56 » |
|
:P
|
|
|
Evidentirano
|
Real chemist always start from this!!
|
|
|
|
Omikron
|
|
« Odgovor #2 na: Srpanj 02, 2010, 07:58:36 » |
|
Ja sam trenutno malo vise industrial raspoložen
|
|
|
Evidentirano
|
Scientia potentia est.
|
|
|
|
Arbor
|
|
« Odgovor #3 na: Srpanj 02, 2010, 08:02:54 » |
|
I ja bi :'(
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Omikron
|
|
« Odgovor #4 na: Srpanj 02, 2010, 08:09:08 » |
|
Ja isto :-[ Fascinantno koliko te stvarcice kostaju. Vidio sam vecinom cijene od par 100€ na dalje. Probao sam nesto slicno konstruirat, ali je na kraju ispao samo grijac sa kolkom tolkom regulacijom topline.
|
|
|
Evidentirano
|
Scientia potentia est.
|
|
|
|
Tyler
|
|
« Odgovor #5 na: Srpanj 02, 2010, 10:02:56 » |
|
To je grijač s miješalom, ne? Nisam znao da to tak skupo isto :o
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Omikron
|
|
« Odgovor #6 na: Srpanj 03, 2010, 06:54:10 » |
|
Da. A čuj, sva ta oprema nije da se baš prodaje/proizvodi masovno, tako da to diže cijenu dosta. Evo još jedna zgodan uređaj: (pH metar :P)
|
|
|
Evidentirano
|
Scientia potentia est.
|
|
|
|
Arbor
|
|
« Odgovor #7 na: Srpanj 04, 2010, 08:09:52 » |
|
Ja se mučim sa ovim >:(
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Tyler
|
|
« Odgovor #8 na: Srpanj 04, 2010, 09:54:43 » |
|
A to je...? :o
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Arbor
|
|
« Odgovor #9 na: Srpanj 04, 2010, 10:01:10 » |
|
Vodena sisaljka ili ''water aspirator'' Služi za snižavanje tlaka u aparaturi, ne bih htio reći stvaranje vakuuma jer nisu nešto posebno jake da bih stvorile vakuum, ali je meni stvarno potrebna. Treba mi za vakuumsku filtraciju... Edit (Omikron): Malo sam smanjio gornju sliku. Uskoro budem ugradio mod za resize slika, pa cu jos objavit kak se moze mijenjat velicina.
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
Omikron
|
|
« Odgovor #11 na: Srpanj 08, 2010, 07:48:17 » |
|
E vidis, ovo je isto zanimljiva tema Cak do te mjere da zasluzuje vlastitu temu. Tamo imas i odgovor (kolko tolko koristan) gdje mozes naci silika gel. A evo da dodam takodjer nesto zanimljivo: (elektroda od platine) Ovo vjerujem da bi se Chemistu svidjelo A i meni, moram priznati.
|
|
|
Evidentirano
|
Scientia potentia est.
|
|
|
|
Omikron
|
|
« Odgovor #12 na: Srpanj 24, 2010, 04:07:56 » |
|
Ovo mi djeluje brutalno korisno. Radi se o spiralnim grijacima baziranim na kanthal zici. Moze postici temperature cak do nekih 1300°C. Nemam pojma koliko kosta tako nesto, ali da se ima dovoljno €, s ovim bi se svasta dalo izvesti.
|
|
|
Evidentirano
|
Scientia potentia est.
|
|
|
|
Arbor
|
|
« Odgovor #13 na: Prosinac 16, 2010, 08:54:41 » |
|
Mislim.... imam ga. Povečanje je 20x - 1280x odličan je, i imam malu kamericu koja se može spojiti na računalo, tako da sve mogu snimati i spremati.
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Omikron
|
|
« Odgovor #14 na: Prosinac 16, 2010, 09:17:27 » |
|
Opa, izgleda super. Dok skupiš nešto fotki, bilo bi fora vidjet neke od njih Znači li to da se polako više priklanjaš biologiji? Inače, kupio si kod nas ili naručio izvana?
|
|
|
Evidentirano
|
Scientia potentia est.
|
|
|
|
Arbor
|
|
« Odgovor #15 na: Prosinac 16, 2010, 09:20:42 » |
|
Opa, izgleda super. Dok skupiš nešto fotki, bilo bi fora vidjet neke od njih Znači li to da se polako više priklanjaš biologiji? Inače, kupio si kod nas ili naručio izvana? Bit će fotki... Kemija mi je na 1. mjestu i tako će i ostat i, ali ovo je nešto što sam oduvijek htio imati. Odgovaram na pm!
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Arbor
|
|
« Odgovor #16 na: Prosinac 16, 2010, 10:16:53 » |
|
Evo i slikica preparata: pokožica luka Povečanje: -1. slika 64x -2. slika 160x -3.slika 640x kvasac povećanje: 640x
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Omikron
|
|
« Odgovor #17 na: Prosinac 16, 2010, 10:40:52 » |
|
Svaka čast, fotke su odlične Šteta što je sezona gljiva više manje gotova. Njihove spore su također super za proučavanje, a uvid u iste može uvelike pomoći pri određivanju kojoj vrsti određena gljiva pripada.
|
|
|
Evidentirano
|
Scientia potentia est.
|
|
|
|
Doc
|
|
« Odgovor #18 na: Prosinac 20, 2010, 01:07:34 » |
|
Fotke su cool, a za mikroskop da i ne govorim. Imao sam prilike to vidjeti u nasoj skoli na casevima biologije
|
|
|
Evidentirano
|
Electrochemistry never lies
|
|
|
|
Omikron
|
|
« Odgovor #19 na: Siječanj 06, 2011, 11:29:27 » |
|
Neki dan sam uspio razbiti: Tako da su mi trenutno želje skromne - volio bi imati okruglu tikvicu s ravnim dnom
|
|
|
Evidentirano
|
Scientia potentia est.
|
|
|
|
|