Izjava o odgovornosti - molimo pročitati Prosinac 13, 2024, 08:10:36
baza znanja baza kemikalija baza sinteza razno

Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
*

Kemijski kalkulatori
 Str: [1]
  Ispis  

Kemijski kalkulatori
Autor Poruka
Slobodoumi kemik
Banned
Student
**

« na: Veljača 01, 2011, 11:01:24 »

Evo jedna zanimljiva stvar na koju sam naišao. Ovo je stranica za izračunavanje bilo kojeg kemijskog elementa.

Na primjer, upišete neki spoj i kliknete na calculate, izbaci vam u %-cima koliko ima kojeg elementa . Svakako vrijedna stvar, mada ta stranica sa strane ima i periodni sustav elemenata sa raznim kemikalijama i druge korisne stvari, nadam se da je ovaj kalkulator zaslužio novi post ;)

Evidentirano
Omikron
Administrator
Ludi znanstvenik

« Odgovor #1 na: Veljača 01, 2011, 02:29:50 »

Zanimljiv kalkulator  thumbup a vidim da ima i drugih korisnih stvari na stranici.

Ovdje bi mogli stavljati i neke druge kalkulatore koje eventualno nađete na netu. Evo jedan zanimljiv online kalkulator, ako vam pravi kalkulator nije nigdje pri ruci Grin Zgodno kod ovog kalkulatora je to što pod "Constant" možete odabrati razne korisne konstante koje su bitne u kemiji i fizici.

Evidentirano

Scientia potentia est.
Arbor
Ludi znanstvenik

« Odgovor #2 na: Veljača 01, 2011, 02:49:49 »

Ne koristim takve kalkulatore, zato što mi je zabavnije sam računati pomoću običnog kalkulatora.  smilegrin
Evidentirano

Real chemist always start from this!!
Doc
Ludi znanstvenik

« Odgovor #3 na: Veljača 01, 2011, 06:10:14 »

Ne koristim takve kalkulatore, zato što mi je zabavnije sam računati pomoću običnog kalkulatora.  smilegrin

Da ja isto koristim vise racunanje na obicnom kalkulatoru jer mi je vise zabavnije, mada se treba i umije sluziti i s takim nacinom. Znate, ponekad u nekim situacijama zatreba radi brzine i ... thumbup tongue
Evidentirano

Electrochemistry never lies
Omikron
Administrator
Ludi znanstvenik

« Odgovor #4 na: Veljača 01, 2011, 09:09:35 »

Najveću korist takvih kalkulatora imaju vjerojatno sami programeri koji ih programiraju pošto time primjenjuju ono naučeno na nečem konkretnom. Svejedno, možda nekad nekome zatreba. Ali općenito se slažem s Arborom, običan znanstveni kalkulator sa najosnovnijim funkcijama je sasvim dovoljan. A i dok čovjek puno računa, konstante i druge često korištene vrijednosti, ostanu u glavi. Na taj način sam uspio zapamtiti dobar dio relativnih atomskih masa elemenata. smilegrin

Evidentirano

Scientia potentia est.
Arbor
Ludi znanstvenik

« Odgovor #5 na: Veljača 02, 2011, 09:50:30 »

Na taj način sam uspio zapamtiti dobar dio relativnih atomskih masa elemenata. smilegrin

Sa ovim se najviše  slažem, zato što u zadnje vrijeme mi nije potreban periodni sustav.  thumbup Znam

za neke elemente: vodik, natrij, kalij, kalcij, klor, ugljik, dušik, sumpor, klor, kisik  tumble
Evidentirano

Real chemist always start from this!!

Str: [1]
  Ispis  

Skoči na: