Izjava o odgovornosti - molimo pročitati Prosinac 08, 2024, 10:27:47
baza znanja baza kemikalija baza sinteza razno

Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
*

Elektrode
 Str: 1 [2]
  Ispis  

Elektrode
Autor Poruka
mr. pametni
Znanstvenik

Email
« Odgovor #20 na: Listopad 20, 2011, 08:11:52 »

Bok, evo novi sam ali mene samo zanima da li je ovo zakonito i da li se platina moze narućiti ispod 5 eura. hvala!!  puzzled

što je li zakonito?
platinu možeš nabaviti za 5 eura samo što bi dobio par grama jer ti je jedna unca(31.1035grama) oko 1500 dolara
Evidentirano
Alojzij3
Ludi znanstvenik

« Odgovor #21 na: Ožujak 18, 2012, 03:17:15 »

Grafit. Treba za elektrolizu većine vodenih otopina. On je najbolji i ništa ne izbacuje iz sebe. Kupite one zidarske olovke, koje su velike i plosnate. Malo ih potopite u vodu, i kad se drvo nasupa vode (ali malo oderite pituru), počnite s nožem lagano skidati slojeve drva. Ili ako vam je to teško, onda je palite i malo stružite s nožem dok ne dođete do grafita.
Iz baterije, ako ga idete vaditi, on vam je vrlo dobar, još bolji, jer je deblji, ali je mali sad ( kod takve elektrolize on mora biti odozgo i da se dira minimalno pola njega).

Išao sam izvaditi grafit iz baterije (ali ne iz duracellovih alkalnih nego običnih Leclancheovim člancima, Vartinih baterija npr.). Skinuo sam onu etiketu i tamo gdje se spaja lim, sam malo zarezao s kacavidom i čekićem, a onda sam s kliještama stisnuo i skidao lim.

Evidentirano
Alojzij3
Ludi znanstvenik

« Odgovor #22 na: Prosinac 10, 2013, 04:28:55 »

Evo moje grafitne elektrode iz baterija, sasvim pristojne za većinu pokusa.
Dapače, nisu loše ni elektrode i iz zidarskih velikih olovki:)

Evidentirano
Alojzij3
Ludi znanstvenik

« Odgovor #23 na: Ožujak 20, 2016, 11:24:57 »

Što kažete za ovaj aparat? :D => http://www.mtforni.com/prodotti/uploaded/forno%20lab%20crusilite%20eng.pdf

U njemu se koristu ovakve grafitno-silikonske elektrode => http://heatingelements.hitempproducts.com/Asset/Silicon-Carbide-Electric-Heating-Elements.pdf

Obišao sam jednu napuštenu tvornicu preradbe aluminija i salivanja u poluge i grečice, i u njoj ugledao upravo to, na tisuće komada uredno zapakirane:

Evidentirano

Str: 1 [2]
  Ispis  

Skoči na: