Izjava o odgovornosti - molimo pročitati Lipanj 18, 2019, 01:47:09
baza znanja baza kemikalija baza sinteza razno

     

Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
*

Natrijev diklorizocijanurat
 Str: [1]
  Ispis  

  Natrijev diklorizocijanurat
Autor Poruka
Alojzij3
Ludi znanstvenik
*****
Postova: 740« na: Ožujak 28, 2013, 04:24:46 »

*Tražio sam na svim mogućim mjestima, kako je i napisano pod "Baza kemikalija", triklorizocijanurnu kiselinu, ali neuspješno, nigdje je ne nalazim. Obišao sam 2 vele centra, te jedan veliki dućan koji se bavi opremom za bazene i općenito pročišćavanjem otpadnih voda. Ovi dućani koji se bave prodajom kemikalija, još nisam pokušavao, to ostavljam kao zadnja izlazna šansa. Poznajete li neka mjesta gdje bi još mogao pogledati?

Inače...
Natrijev diklorizocijanurat ("Tekući klor za bazene") se koristi kao sredstvo za dezinfekciju vode u bazenima i fontanama u obliku granulata. Također se može nabaviti kod deratizacije, dezinsekcije i dezinfekcije u onim dućanima za opremu bazena. Tražit će vam vjerojatno i osobnu, zato ako ste mlađi, zamolite i pošaljite nekoga starijeg. Može se kupiti u dućanu koji se bave prodajom opreme brodova. Moja dobra isprika je da mi treba za čistiti brod, jer super skida one nakupine alga po donjoj strani broda.
Jako puno slika tih vrsta kanta ima kada u Google utipkate “Liquid Pool Chlorine”.
Evidentirano
Alojzij3
Ludi znanstvenik
*****
Postova: 740« Odgovor #1 na: Ožujak 29, 2013, 03:16:40 »

Evo, naišao sam na još jedan način dobijanja natrijevog dikloroizocijanurata (ali dihidrata!), koji dolazi pod komercijalnim nazivom „Izosan G“. Služi kao dezinficijens za opću sanitaciju i dezinfekciju vode. Granulat sadržava 100% natrijevog dikloroizocijanurat dihidrata, i 100g ovog proizvoda dođe oko 30-40kn. S njim se pak dade koješta nešto s heterocikličkim prstenovima.
Da ga se kupiti u svim ljekarnama za dezifekciju vode. Samo naravno oslovite ga s „Izosan (G)“ prilikom kupnje, a ne punim kemijskim nazivom, da nebi bilo što sumnjivo.
Evidentirano
Alojzij3
Ludi znanstvenik
*****
Postova: 740« Odgovor #2 na: Prosinac 25, 2016, 04:11:02 »

Klor granulat, 1kg dođe oko 60kn, sastava troklosen natrij, dihidrat.
Ima raznih proizvođača ovoga klora, ja pak imam drugi; evo slike: slika 1, slika 2.
Evidentirano

 Str: [1]
  Ispis  
 

Skoči na: