Izjava o odgovornosti - molimo pročitati Listopad 06, 2024, 01:47:35
baza znanja baza kemikalija baza sinteza razno

Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
*

Amasci.net youtube kanal
 Str: [1]
  Ispis  

Amasci.net youtube kanal
Autor Poruka
Omikron
Administrator
Ludi znanstvenik

« na: Kolovoz 25, 2013, 06:34:06 »

Amasci.net youtube kanal

Još davno je otvoren kanal na youtube-u s ciljem da gore stavimo odabrane radove raznih članova s foruma. Kako na kraju krajeva nije nastajalo tako puno radova, nismo nešto puno niti naglašavali da tako nešto postoji, ali s obzirom kako većina današnjih mobitela ima već prilično kvalitetne kamere, snimanje je dostupno sve većem broju ljudi. Iako sam osobno više na strani teksta i fotografija u smislu prenošenja znanja, video zapisi su također vrlo korisni, te ponekad mogu puno lakše prikazati nešto što bi inače bilo komplicirano drukčije opisati.

Za sad još ne postoje neka pravila ili smjernice kako bi bilo najbolje da radovi budu uređeni (s vremenom ćemo smisliti nešto), ali ako ste snimili i uredili nešto što želite da bude prikazano na zajedničkom kanalu i smatrate da bi drugi članovi imali koristi od toga, možete prozboriti o tome u ovoj temi. Grin

Evidentirano

Scientia potentia est.
Ph.D.Of.Chemistry
Asistent

Banned

« Odgovor #1 na: Listopad 30, 2013, 04:46:09 »

Može li rezolucija 320x240, bez autofokusa, 15 fps? sad
Evidentirano
Omikron
Administrator
Ludi znanstvenik

« Odgovor #2 na: Listopad 31, 2013, 10:09:16 »

Nije baš idealno, ali ovisi i o čemu se radi na snimci?

Evidentirano

Scientia potentia est.
Ph.D.Of.Chemistry
Asistent

Banned

« Odgovor #3 na: Prosinac 02, 2013, 04:35:10 »

E sad si baš u pravu. Imam novi mobitel, rezolucija snimanja 176x144 i još manje fps.

sad

Ali barem ima autofokus za razliku od starog...tako da je bolji za slike...a možda i za snimanje...jer autofokus nadoknadi manjak rezolucije.

bigsmile

Ideje su skoro iste kao stare, samo pojednostavljene.

1. Proizvodnja hemikalija elektrolizom NaCl.

2. Dobivanje svih elemenata iz zemlje.

3. Zarada ogromnog novca  pomoću hemije.

4. 100 trikova sa hidrogenom (mijenjanje boje zvuka, let na mjesec, električni upaljači...)

5. Skupljanje i skladištenje električne energije pomoću REDOX.

...
Evo već radim ovaj prvi, pa javim kad završim. eureka
Evidentirano
Omikron
Administrator
Ludi znanstvenik

« Odgovor #4 na: Prosinac 04, 2013, 09:39:49 »

E sad si baš u pravu. Imam novi mobitel, rezolucija snimanja 176x144 i još manje fps.

To je dosta loše nažalost, probaj naći/posuditi neki uređaj s boljom kamerom. Većina digitalnih fotoaparata može snimati bolju rezoluciju, još od prije nekih 10-ak godina. Ako neće ići drugačije, vidjet ćemo kako će to izgledat pa možda smislimo nešto.

Što se tiče ideja, na prvom bi se moglo poradit. Druga je malo presenzacionalna, s obzirom da tako nešto nije baš pretjerano moguće, pogotovo ne za amaterske kemičare. Što se tiče trećeg, nismo ekonomisti, nego kemičari, tako da ne vidim neki smisao. Četvrto bi moglo biti ok, ali bolje manji broj "trikova", dakle reducirati to na nekoliko najzanimljivih. Sa petim bi se isto nešto dalo smislit možda, ako mislimo uopće na isto.

Evidentirano

Scientia potentia est.
Omikron
Administrator
Ludi znanstvenik

« Odgovor #5 na: Listopad 18, 2015, 09:51:45 »

Objavljen novi video. Grin Moj davno obećan slow motion uradak -> klikni ovdje.

Nažalost, kamera mi u slow motionu može snimat samo uz nisku rezoluciju, pa je eto snimka takva kakva je.

Evidentirano

Scientia potentia est.

Str: [1]
  Ispis  

Skoči na: