Izjava o odgovornosti
- molimo pročitati
Listopad 15, 2024, 02:44:09
Forum
|
Pomoć
|
Traži
|
Prijava
|
Registracija
Dobrodošli,
Gost
. Molimo,
prijavite se
ili
se registrirajte
.
Jeste li propustili
aktivacijsku email poruku?
Amasci.net
»
Ostalo
»
Off topic
»
Razni upiti
Razni upiti
Str:
1
[
2
]
3
« natrag
naprijed »
Ispis
Razni upiti
Autor
Poruka
Omikron
Administrator
Ludi znanstvenik
Odg: Razni upiti
«
Odgovor #20 na:
Ožujak 29, 2014, 01:43:56 »
Citat: Alojzij3 na Ožujak 28, 2014, 06:41:12
Hvala na odgovoru, očito ni s njom nemogu ništa... :/
Vidi na što sam još naišao u napuštenoj tvornici:
Zgodno, doživotna zaliha za potrebe sušenja tvari.
Evidentirano
Scientia potentia est.
Alojzij3
Ludi znanstvenik
«
Odgovor #21 na:
Ožujak 30, 2014, 03:57:43 »
Da, ima ga 25kg - samo jedna vreća:))
Evo naišao na još jednu kemikaliju skroz u drugoj posebnoj prostoriji, zaklonita i pokrivena kojekavom ceradom, ima 10-ak vreća ovakvih:
Evidentirano
Omikron
Administrator
Ludi znanstvenik
«
Odgovor #22 na:
Ožujak 31, 2014, 09:01:47 »
Mislim da se ovdje radi o natrijevom bentonitu. Može biti koristan za pročišćavanje pića, za uklanjanje vlage (upija do nekoliko puta više vlage od vlastite mase, te se pri tome širi), neugodnih mirisa, ulja, itd.
Evidentirano
Scientia potentia est.
Alojzij3
Ludi znanstvenik
«
Odgovor #23 na:
Siječanj 08, 2015, 01:31:02 »
Koja su ono dva plina s čim režu željezo na otpadima? Koji je tu plin za što?
Čini mi se da je u prvoj velikoj duguljastoj boci kisik (koji služi za tzv. "šuc" gas, brzinu izbacivanja i rezanja, koji se može regulirati ventilom), a drugi plin je propan-butan, koji je goriv i na mlaznici se ta dva plina spajaju i željezo se reže.
Kazuju mi da umjesto propan-butana se može koristiti i acetilen, koji je skuplji, al mjenjanjem mlaznice/brenera s kojim se radi/pila, mogu se rezati debeli djelovi i po 5cm željezne ploče, npr. vojni tenk.
Evidentirano
Chemist
Asistent
«
Odgovor #24 na:
Siječanj 08, 2015, 03:05:40 »
Da, većinom se koriste ta dva plina. Jedina razlika je u temperaturi izgaranja. Propan sa čistim kisikom izgara na temperaturi od 2500°C, a acetilen sa čisitm kisikom na temperaturi od 3500°C
Evidentirano
Alojzij3
Ludi znanstvenik
«
Odgovor #25 na:
Siječanj 08, 2015, 05:06:36 »
Što se tiče tekućeg dušika (npr. s njim se spaljivaju bradavice u bolnici), a ugledao sam i razne zanimljive pokuse s njim kada se urodni ruža u njega i izvadi vanka, može se razbiti u tisuće komadića gažanjem po njoj.
Pošto je nemoguće njegovo pravljenje i skladištenje u kućnim laboratorijima, gdje ga je moguće nabaviti? Isključivo samo zbog ovakvih zanimljivih pokusa potrebne su mi i vrlo male količine, postoji li slobodna kupovina preko Interneta ili pak u nekim dućanima?
http://www.messer.hr/products/primjene/index.html
Evidentirano
Chemist
Asistent
«
Odgovor #26 na:
Siječanj 09, 2015, 08:35:03 »
Citat:
Što se tiče tekućeg dušika (npr. s njim se spaljivaju bradavice u bolnici), a ugledao sam i razne zanimljive pokuse s njim kada se urodni ruža u njega i izvadi vanka, može se razbiti u tisuće komadića gažanjem po njoj.
Pošto je nemoguće njegovo pravljenje i skladištenje u kućnim laboratorijima, gdje ga je moguće nabaviti? Isključivo samo zbog ovakvih zanimljivih pokusa potrebne su mi i vrlo male količine, postoji li slobodna kupovina preko Interneta ili pak u nekim dućanima?
Mislim da tekući dušik možeš jedino kupiti u specijaliziranim trgovinama koja se bave prodajom tehničkih plinova.
Već si i sam naveo jednu u linku
Evidentirano
Alojzij3
Ludi znanstvenik
«
Odgovor #27 na:
Siječanj 11, 2015, 02:14:11 »
Da, to sam i mislio, a ovo za Messser trebalo bi ih zovniti i pitat koja je minimalna količina prodaje u njihovoj povratnoj ambalaži.
U Bauhausa ima skladištenje potrošnih natrijevih, živinih i halogenih svjetiljki. Također kod njih (ali i po većim vele centrima, samoposlugama i dućanima prodaje elektroničkog materijala) ima skladištenje raznih baterija.
Je li se pridržavate u održavanju zaštite okoliša na takav način, barem kod svjetiljki?
Evidentirano
Omikron
Administrator
Ludi znanstvenik
«
Odgovor #28 na:
Siječanj 15, 2015, 10:37:48 »
Možeš pitati i na fakultetima ili institutima kojima bi mogao trebati tekući dušik za njihova istraživanja. Ne možeš pogriješiti sa ičime što ima veze s fizikom. Isto vjerojatno vrijedi i za kemiju.
Što se tiče opasnijeg otpada, obično skupljam dok ne nagomilam neku veću količinu pa onda odnesem na odgovarajuće odlagalište. Inače nastojim čim manje toga proglasit otpadom. Puno toga se može iskoristit za druge stvari, tako da se na kraju to nešto ne mora baciti. Naravno, kad je u pitanju nešto što sadrži opasne tvari, tu baš nemamo puno izbora.
Evidentirano
Scientia potentia est.
Zion
Student
«
Odgovor #29 na:
Srpanj 19, 2015, 03:24:33 »
Zna neko od čega su oni diskovi u hard diskovima? Negdje vele jedno, negdje drugo.
Evidentirano
Omikron
Administrator
Ludi znanstvenik
«
Odgovor #30 na:
Srpanj 20, 2015, 05:40:23 »
Većinom ili aluminij ili neka legura sa određenim udjelom magnezija. Postoje i verzije s kompozitnim materijalima. Možeš lako provjeriti da li se radi o Al/Mg tako da malo sastružeš/oštetiš površinski sloj diska i uroniš u neku kiselinu, poput klorovodične. Ako dođe do razvijanja vodika, vjerojatno imaš posla sa Al/Mg.
Evidentirano
Scientia potentia est.
Alojzij3
Ludi znanstvenik
«
Odgovor #31 na:
Prosinac 27, 2015, 12:12:18 »
Treba mi pomoć oko Androidnog sustava moga mobitela Samsung Galaxya S5.
Navio sam alarm da mi zvoni u 11 sati, u međuvremenu se sam od sebe ugasio (BATERIJE JE BILO 70%!!!), a alarm nije zvonio! Stari mobiteli su imali opciju uključivanja/isključivanja - "Ako je mobitel ugašen, hoćete li da vam alarm zvoni ili ne".
Nadalje, stari mobiteli su u sebi imali radio koji sam mogao upaliti i slušati samo ako bi utakao slušalice za slušanje, no sada mogu slušati na zvučnik (mada sam to mogao i na starim mobitelima uključit upciju), ali moram biti spojen na Internet!!! Postoji li mogućnost skidanja ibesplatnoga radia bez Interneta da radi?
Evidentirano
Tangent
Znanstvenik
«
Odgovor #32 na:
Prosinac 31, 2015, 12:14:24 »
On bi trebao imat dobru bateriju. Jel novi? Ako je, daj mu par dana da se baterija skocka, pa bi trebala predvidljivije radit.
Za alarm nemam pojma, nisam znao da neki mobiteli mogu aktivirat alarm makar im je bat prazna. Ako ti baterija i dalje bude stvarala probleme, probaj limitirat aktivnost aplikacija, isključi 4G, pa i 3G ako treba. Baterije se lako isprazne u područjima sa slabim signalom, di se mobitel bori npr. sa prijelazom iz 2G u 3G, ili 3G u 4G. 2G bi trebao bit više manje svugdje dostupan, osim ako živiš u nekoj špilji, pa bi trebalo uštedit mobitelu muke oko prešaltavanja.
Za radio mi je isto čudno, ne bi trebao biti internet potreban za to. Ja ne moram nužno uštekat slušalice, može bit npr. i zvučnik, ali bitno je samo da nešto bude uštekano u audio izlaz, čak i neispravne slušalice. Bitno samo da bude nešto što može poslužit kao antena, dakle metal neki mora bit. Probaj potražit na forum.xda-developers.com.
Inače koliko vidim odličan mobitel, hrpetina senzora, dobra baterija, AMOLED, MHL/USB Host.
Evidentirano
Alojzij3
Ludi znanstvenik
«
Odgovor #33 na:
Siječanj 01, 2016, 02:50:08 »
Mobitel mi je stvarno odličan, i kiša/voda mu nesmeta, ma čudo! Baterija mu je odlična, tu netrebam ništa pokušavati. Ali evo cijelo jutro opet pokušavam oko radia, jednostavno mu je potreban Internet! :(
Hvala svakako! ;)
Evidentirano
Alojzij3
Ludi znanstvenik
«
Odgovor #34 na:
Veljača 26, 2016, 04:06:31 »
Što je ovo i čemu je ovo moglo služiti, isto nađena u napuštenoj tvornici.
Evidentirano
Omikron
Administrator
Ludi znanstvenik
«
Odgovor #35 na:
Ožujak 04, 2016, 01:29:43 »
Ako znaš njemački, piše broj telefona pa se može provjerit. Iako, da je nešto posebno vrijedno, teško da bi baš samo tako bilo ostavljeno.
Evidentirano
Scientia potentia est.
Alojzij3
Ludi znanstvenik
«
Odgovor #36 na:
Ožujak 05, 2016, 06:39:55 »
To nije uvijek razlog ostavljanja. U jednom napuštenom skladištu sam pronašao plutene čepove. Računam i rekoh sam u sebi. ako ja neuzmem, uzest će ih netko drugi. Ako ih ostavim - propast će, a već ih je pola propalo; također, netko će ih uništiti, zapaliti, iskidati vreće, čisto bezveze. Kada se bude preuređivalo, baciti će ih. Zašto ih ne prodati. Sa nekoliko poziva, uspijem ih prodati, i 50.000 plutenih čepova sam dao za 10.000kn. Opet dobro. Zašto ne znaći se? :)
Nešto kažu da je vezano za eksploziv, nešto vezano za neku gumu, nisam baš najbolje povezao ono mižerjasto što mi je Google izbacio.
Evidentirano
Alojzij3
Ludi znanstvenik
«
Odgovor #37 na:
Ožujak 20, 2016, 12:35:08 »
Zna li netko zašto služi ova kemikalija?
Nešto vezano za mikroskop?
Evidentirano
Alojzij3
Ludi znanstvenik
«
Odgovor #38 na:
Travanj 04, 2016, 05:09:12 »
U napuštenoj tvornici pića sam naišao na ovu kemikaliju:
Znate li čemu bi mogla služiti i koji je sastav navedene?
Evidentirano
Alojzij3
Ludi znanstvenik
«
Odgovor #39 na:
Siječanj 05, 2017, 03:24:04 »
U napuštenoj tvornici proizvodnje mesinganih čahura za potrebe ovoga zadnjega rata, i raznih prigušivača i cijevi za oružje, i sve vezano za ratnu tehniku sam naišao na jednu zanimljivu kemikaliju, koju google uopće neće da mi izbaci niti jedan jedini članak o njoj. Naziv kemikalije je: DEGRAKTAN . Pomoć ljudi i recite mi što se to bitno nalazi u sastavu ove kemikalije!
Evidentirano
Str:
1
[
2
]
3
Ispis
« natrag
naprijed »
Skoči na:
Odaberite odredište: