Izjava o odgovornosti - molimo pročitati Prosinac 08, 2024, 07:47:37
baza znanja baza kemikalija baza sinteza razno

Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
*

Skidanje zlata s dijelova elektronike
 Str: 1 2 3 [4]
  Ispis  

Skidanje zlata s dijelova elektronike
Autor Poruka
miroslavcb
Učenik
*

Email
« Odgovor #60 na: Ožujak 05, 2015, 01:22:34 »

ok,pripremio sam aqua regiu omjera 1-3,dodao pozlatu iz racunara,cekao rakciju koja je ubrzo pocela,kada se sve smirilo dobio sam posudu sa tamno zelenom bojom,dodao ureu dok se  reakcija nije smirila,zatim vinobran,te ostavio otopinu preko noci,na dnu je bio bijelo sivi talog,mislim da je to uglavnom ostatak uree i vinobrana sto sam dodavao,zanima me ima li u tom bijelo sivom talogu zlatne prasine i ako ima na koji nacin da je izdvojim,pokusao sam zagrijavanjem posude,nakon dekantiranja,ali sam dobio nekakav zeleni talog koji se zalijepio za dno posude.ocigledno da ne radim ispravno.zna li neko dobro objasniti postupak zlatotopke,koji je dao rezultat i iz kojeg bi mogli nauciti kako da ispravno radimo,,pozdrav svima
Evidentirano
Omikron
Administrator
Ludi znanstvenik

« Odgovor #61 na: Ožujak 08, 2015, 11:44:42 »

Postupak je opisan ovdje, s tim da obrati pozornost i na napomenu koja je napisana na dnu. S koliko si materijala radio? Više ćeš uspjeha imati sa obradom veće količine elektronike u jednom navratu, nego da obrađuješ u više navrata male količine. Također, možda ti urea i kalijev metabisulfit nisu bili zadovoljavajuće čistoće.

Pogledaj u ovoj temi malo ranije, pogotovo postove ApneaChemist-a. On je uspio taljenjem iz praha dobiti baš lijepe i sjajne komadiće zlata.

Evidentirano

Scientia potentia est.
Alojzij3
Ludi znanstvenik

« Odgovor #62 na: Studeni 24, 2018, 08:49:17 »

Što misliš Omikrone, osim da prvo čipovi izreagiraju sa HNO3, pa HCL-om, da izreagiraju i sa H2O2? A zatim zlatotopka?
Evidentirano

Str: 1 2 3 [4]
  Ispis  

Skoči na: